Nieuws & UpdatesO oooOOo

01-06-2016

Alle nieuws verschijnt vanaf heden op onze Facebook pagina,

16-11-2015

Alle info voor TBNZ 16 nonstop, TBWO 16 nonstop en de nieuwe versies van Lowie's Malmedy Ride en Stavelot Ride staan online!

Ook de onroad versie van TBWO
is vanaf nu gratis beschikbaar op
de site

27-08-15

Project was een voltreffer met 30 deelnemers die allen genoten hebben van de eindeloze singletracks en technische paadjes. Op de fotopagina van Project X vind je een uitgebreide selectie mooie plaatjes terug.

Bij de resultaten van Solo's Ride zijn weer up to date met bv een mooie 3de plaats voor TIm Haesevoets bij de 85 km.

Eind oktober volgt traditiegetrouw de site update met alle info en data voor 2016!

12-06-15

Voor de Project X, die doorgaat van 15 tot 17 augustus 2015, zijn de verkenningen in hun laatste fase.
We vragen wel om je in te schrijven vòòr 25 juni.
Dit laat ons toe om een aantal praktische zaken beter in te schatten, en om de slaapplaatsen vast te leggen.
Na deze datum kunnen we niet garanderen dat er nog plaats zal zijn ... .
 
NIEUW is dat bij voldoende interesse ook op vrijdag 14 augustus een (namiddag)rit wordt aangeboden, gratis.

08-06-15

TBNZ 2015 was een zware editie
Alleen Wim Cheroutre kwam aan
als solo deelnemer , Stef & Elias reden in team en bereikten ook
de Z paal !
Enkele nabeschouwingen vind
je hier

31-05-15

Vrijdag 5 juni start de 9de editie van TBNZ nonstop.
Het parcours ligt er goed bij en het weer ziet er goed uit.Succes aan alle deelnemers !
Hier vind de je huidige deelnemerslijst

24-04-15

De omleiding voor Solo's 85 en 108 is niet langer meer nodig ,het mooie pad na Stoumont boven de Ambleve is terug berijdbaar al blijven er nog een paar obstakels. Er zijn nog wel alternatieve tracks beschikbaar voor de mensen die het klauterwerk willen vermijden . Je vind ze op de pagina's van Solo's 85 en 108 terug.

23-04-15

Alle resultaten zijn up to date !

04-04-15

Na een lange winter kunnen we weer uitkijken naar TBNZ 15 en Project X 15.De inschrijvingen lopen vlot binnen !

Binnen enkele weken zal ook de track van TBWO onroad beschikbaar zijn. Deze gegevens zijn dan vrij te verkrijgen op onze site.

22-11-14

Alle data voor 2015 en de info voor de
nieuwigheden staan op de site , laat het
trainen maar beginnen !!

Gwen Voets reed ondertussen de nieuwe
toptijd voor Solo's 55 bij de dames !

21-09-14

Voor Elias Ride is er een mooie prestatie van Tim Haesevoets met 2de best tijd ( 11h.17min),hij schreef ook een verslag van zijn ervaringen.

Wouter Schrijvers reed Solo's 55 in 4h 28min

Bram Verbout en Herman Quirynen zetten hun ervaringen ook op papier , ze namen deel aan TBWO 2014.

Bij de links zijn de jachtkalenders terug te vinden voor de regio van Solo's Ride & Lowie's Ride , voor Spa ontbreken nog gegevens maar die volgen nog.

Dit is in principe de laatste update voor eind oktober wanneer we alle data voor 2015 bekend maken en onze site een face lift geven !

Suggesties voor zowel de site als het komende seizoen zijn altijd welkom !

 

25-08-14

Dit jaar 3 finishers voor TBWO 2014 , Wim Verheyen , Herman Quirynen en Elias klaren de klus in minder 60h ! Straffe kost ook voor de andere deelnemers die allen voor de revanche in 2016 gaan . De aanpassingen aan het parcours ( 520km /8500 hms > 2000 hms meer dan vorige edities ) en de staat van het parours maakten het voor iedereen zwaar .

Alle resultaten zijn aangepast en toegevoegd net zoals het webalbum van de finishers waar de foto's voor TBNZ en TBWO 2014 zijn toegevoegd.

We bekijken nu wat 2015 gaat brengen en eind oktober maken we de data voor 2015 bekend .

13-07-14

Vrijdag 15 augustus vertrekken om 10.00 6 deelnemers voor TBWO 2014 , Veel succes aan iedereen !!!

Welkom op onze site!

We presenteren een aantal fietstrajecten, zowel voor de MTB als voor de racefiets, die België op zijn mooiste maar ook op zijn zwaarst laat zien.

 Al onze ritten worden voorgesteld als GPS-track die kunnen gebruikt worden in alle Garmin toestellen.  We hebben dus geen geschreven wegbeschrijving of roadbook en onze trajecten zijn op geen enkele fysieke manier aangeduid.  Wel proberen we zoveel mogelijk informatie toe te voegen aan de GPS-track om een vlot verloop te garanderen.  Alle trajecten worden regelmatig gecontroleerd en waar nodig aangepast, maar vooral verbeterd als we nieuwe mogelijkheden zien.
We zoeken steeds naar de meest uitdagende trajecten, onderschat deze ritten dus niet.  Vertrek dus altijd goed voorbereid.  België is uiteraard niet het meest onherbergzame land, zorg toch altijd voor wat extra voeding, drank en EHBO kit om noodgevallen goed te kunnen opvangen.  Hou rekening dat op sommige delen van het parcours geen GSM-bereik is (Project X – MMMM).

Van al onze ritten vind je bovenop de info op onze site nog heel wat verhalen en ervaringen in het Specials topic op 4bikers

De site is opgestart in 2007 wanneer Stef Reynaerts zijn Solo’s Ride voorstelde.   Deze zware mountainbike-ritten (55 km-1800hm / 85 km-2800 hm/ 108 km-4000hm) zijn allemaal gesitueerd in de driehoek Aywaille / Trois Ponts / Spa in de Belgische Ardennen en halen het beste uit deze regio.  De naam van de website vindt hier ook zijn oorsprong.
Gelijktijdig werkte Elias Van Hoeydonck een gelijkaardig project uit in dezelfde regio maar dan over verharde wegen.  Elias’ Ride (233 km/ 6.200 hms) zoekt alle bekende en onbekende hellingen op en stelt zo een prachtig traject samen dat qua afstand maar vooral qua hoogtemeters tot de verbeelding spreekt.  Tevens zijn er 2 kortere versies beschikbaar die elk ongeveer de helft van het traject aandoen.  De bekende hellingen komen zeker aan bod, maar het zijn de ongekende rustige maar o-zo-steile hellingen verscholen in de Ardense bossen die deze rit zo speciaal maken.
Deze twee eerste initiatieven vullen mekaar perfect  aan en ze vormen de basis van onze huidige site. De GPS-tracks zijn vrij beschikbaar op de site en kunnen gans het jaar gereden worden (uitgezonderd tijdens het jachtseizoen voor de Solo’s Rides, de kalender is beschikbaar bij de links).
Zowel Elias’ Ride als alle Solo’s Rides  kunnen ook in competitie vorm gereden worden, we houden een klassement bij aan de hand van de gelogde GPS-track die je ons bezorgd nadat je één van de ritten heb gereden.  

 In 2007 werd  TBNZ voor de eerste maal georganiseerd door Elias en Stef, dit is een non-stop mountainbikerit van het meest noordelijke punt aan de Nederlandse grens naar het meest zuidelijke punt van België, het dorpje Torgny.  Goed voor 375 km en 4.700 hm.  Deze rit wordt jaarlijks georganiseerd  met een minimum aan ondersteuning.  We bezorgen de deelnemers de GPS track hiervoor vragen we een kostdekkende vergoeding.  Er is geen ondersteuning tijdens de rit.
 Kan je niet deelnemen bij de groepsstart , geen probleem , je kan ook zelf starten wanneer het je past onder dezelfde voorwaarden ( max.36h) en je bezorgt ons achteraf de gegevens van jouw GPS als bewijs
Van TBNZ bestaat ook een versie over de weg , deze track is vrij beschikbaar op de site
In 2018 zal TBNZ in de andere richting gereden worden , dus van Z naar N !

In 2008 werd TBWO (520 km / 8500 hm) uitgewerkt, een MTB traject van het meest oostelijke naar het meest westelijke punt van België .Vertrekkend van op zeeniveau naar het hoogste punt van België (Signal de Botrange, 694m) en zo verder naar de Duitse Grens.  Er wordt non-stop gereden en de ondersteuning is minimaal .  Deze rit wordt tweejaarlijks (even jaren) georganiseerd .We bezorgen de deelnemers de GPS track en voorzien maaltijden kostdekkende vergoeding.  Er geen is ondersteuning tijdens de rit.
Kan je niet deelnemen bij de groepsstart , geen probleem , je kan ook zelf starten wanneer het je past onder dezelfde voorwaarden ( max.60h) en je bezorgt ons achteraf de gegevens van jouw GPS als bewijs
Van TBWO bestaat ook een versie over de weg , deze track is vrij beschikbaar op de site.

2010 was voor Elias het ogenblik om Project 5 te lanceren, een mountainbike rit die in 400 km door 5 landen gaat over de meest technische en uitdagende paadjes.  De start is in Frankrijk om dan door België, Luxemburg en Duitsland te rijden en aan te komen aan het Drielandenpunt in Vaals en zo ook Nederland toe te voegen aan het lijstje.  Deze rit wordt tweejaarlijks georganiseerd ( oneven jaren) en presenteren we als 3 daagse met overnachting en ondersteuning tijdens de rit.
Vanaf 2015 wordt deze rit getransformeerd naar Project X  meer info volgt zodra alles
op punt staat.

Eind 2011 konden we dan nog een aantal zéér mooie trajecten toevoegen aan onze site dankzij Lowie Mariën.  Hij maakt zijn uitgebreide kennis van de Belgische Ardennen beschikbaar in de vorm van 3 verschillende ritten elk met een eigen start- en eindpunt met telkens een lange en een korte versie . Ook deze ritten zijn gans het jaar beschikbaar (uitgezonderd tijdens het jachtseizoen, kalender is beschikbaar bij de links).
De respectievelijke startplaatsen zijn de steden Spa, Stavelot en Malmedy.
Lowie’s Spa Ride (65 / 114 km) gaat enerzijds door de uitgestrekte woudgebieden ten noorden en ten zuiden van het kuuroord Spa en anderzijds ten oosten door de Hoëgne-vallei en haar vele zijvalleitjes in de gemeente Jalhay.
Lowies’s Stavelot Ride (74 / 95km).  Zeker qua hoogtemeters een zware tocht, vergelijkbaar met Solo’s 85 en 108 km.  Deze tocht sluit in de buurt van Coo, Trois-Ponts en Spa trouwens aan op Solo’s Rides.Dit is ook de streek met de mooiste vergezichten in België.  Knijp dan ook regelmatig je remmen dicht om hiervan te genieten.  De vele weggestoken oude gehuchtjes die je passeert maken het plaatje af.
Lowie’s Malmedy Ride ( 60 / 85 km).  Op papier is dit de “zwakste” van de 3 tochten.  Maar vergis je niet.  De moeilijkheid zit niet zo zeer in de hoogtemeters, wel in de aard van het terrein.  Qua natuur zit je hier in één van de wildste stukjes België.  De eindeloosheid van het veenlandschap wordt afgewisseld met onstuimige riviertjes die daar hun oorsprong vinden en snel in diep ingesneden valleien richting Warche stromen.
De GPS-tracks van deze ritten zijn alleen op aanvraag te verkrijgen bij Lowie zelf en dus niet vrij beschikbaar op deze site.

 Magura’s MARTELange Mountain Mayhem: opnieuw een rit van Elias,hij heeft hier een best-off gemaakt van zijn trainingsparcoursen waarop hij regelmatig te vinden is ter voorbereiding van de buitenlandse marathons en meerdaagsen.   De nadruk ligt op het technische gehalte, zodat de ervaren biker hier zijn stuurvaardigheid kan bijschaven.
De rit bevindt zich volledig op Luxemburgs grondgebied tussen MARTELange en Esch-sur-Sûre, en is een aaneenrijging van singletracks in het bekken van het Lac de la Haut-Sûre.
Technisch is dit het meest hoogstaande parcours van deze site.
De GPS-tracks van deze ritten zijn alleen op aanvraag te verkrijgen en dus niet vrij beschikbaar op deze site.

Elias’ Esch Extreme Elevation Experience, oftewel EEEEE, is een stevige mountainbike rit
ontwikkeld door Elias .De rit is ontstaan door een permanente zoektocht naar leuke paden in Luxemburg.  Gedurende verschillende jaren zocht Elias naar uitdagende paden ter voorbereiding van de meest technische buitenlandse MTB-meerdaagsen.  Daar waar de andere ritten op solosride.be vooral gekenmerkt zijn door de zwaarte en hoogtemeters (uitgezonderd de MMMM en Project X), is bij deze toch
vooral de nadruk gelegd op technische singletracks.  Hoogtemeters zijn leuk meegenomen maar zeker geen prioriteit … hoewel “what comes down, must go up” :-). 
Trappen en korte stapstukjes omhoog en omlaag worden niet geschuwd.

 

 

Toggle Menu

© 2007 – 2017  solosride.be contact